Colofon

Ons onderzoek naar en onderwijs over de 'schoolfilm' loopt al heel wat jaren, maar kwam nog in een stroomversnelling tijdens de uitwerking van het project Film en/als Geletterdheid: een praktijkgericht ontwikkelingsonderzoek voor de vakdomeinen Geschiedenis en Nederlands (Expertisenetwerk Lerarenopleiding, Associatie Universiteit Gent). De promotoren van het project waren prof.dr. Bruno De Wever en prof.dr. Ronald Soetaert (co-promotor). In het kader van dit project ontwikkelden we de schoolfilmwebsite, met onder meer didactische modules die in de lerarenopleidingen van de Arteveldehogeschool, de Hogeschool West-Vlaanderen en de Universiteit Gent (2009 – 2010) werden geïmplementeerd. 

De ontwikkeling van het concept en de inhoudelijke samenstelling van de website gebeurden door dr. Ive Verdoodt en Steven Vanhooren. Voor webdevelopment en -design konden we rekenen op de inzichten en de creativiteit van Didier Deschrijver (Système D). Verder kregen we steun van Benjamin Soetaert (video-editing). 

Met dank aan: Dicky Antoine, Tamara Bollaert, Sebastiaan Leenaert, Lieselot Leuridan, prof.dr. André Mottart, dr. Kris Rutten, en Geert Vandermeersche.